Hond Op Het Hart

🐶   Een goede start - puppytraining aan huis

Je hebt de knoop doorgehakt en wil graag een pup in huis nemen. Misschien weet je niet goed hoe je je ideale metgezel kan vinden. Of je kan wel wat opvoedingstips gebruiken.

Graag help ik je bij je zoektocht. Ik zet je wensen en noden in kaart om zo een goede keuze te maken. We kunnen ook samen een nestje of een asiel bezoeken, op zoek naar een ideale match.

Thuis starten we met de puppytraining. Deze bestaat uit onder andere zindelijkheidstraining, leren alleen zijn, basis gehoorzaamheid, socialisatie,... We werken aan het opbouwen van een band en geven ook rustig onze grenzen aan. Dit is een hele leuke en spannende periode, waar je de basis legt voor jullie verdere relatie.

🐕   Stadshond en Stadshond@home - gehoorzaamheidslessen op maat

Zelf woon ik in het stadscentrum van Mechelen en ervaar ik elke dag dat men veel verwacht van honden die in de stad of een drukke omgeving leven. Ze moeten netjes kunnen wandelen, tegen lawaai en onverwachte situaties kunnen, sociaal zijn,...Daarnaast heb je je eigen verwachtingen over een goed opgevoede hond. En je hond? Die heeft natuurlijk ook zijn eigen noden en behoeftes.

Speciaal hiervoor ontwikkelde ik “Stadshond”: groepslessen gericht op het dagelijkse leven in een drukke omgeving, met oefeningen die je kan gebruiken in het dagelijkse leven. We werken in kleine groepjes (maximaal 4 deelnemers) om individuele bijsturing te garanderen en van elkaar te leren. Daarom oefenen we op openbare plaatsen. En dit alles natuurlijk met een grote dosis fun en afwisseling! "Stadshond” vindt plaats van maart tot en met oktober.

Stadshond@home biedt het beste van Stadshond aan, gemakkelijk bij je thuis, één op één en wanneer het jou uitkomt. Ideaal bijvoorbeeld voor honden die baat kunnen hebben bij het programma, maar nog niet klaar zijn om deel te nemen aan een groepsles.

🤷   Gedragstherapie

Vertoont je hond ongewenst gedrag dat niet met gehoorzaamheidslessen op te lossen valt? Zit je met je handen in het haar? Gedragsproblemen -denk bijvoorbeeld aan slopen, bijten, blaffen- zijn niet enkel vervelend voor jou, ze geven je hond ook erg veel stress. Het is dus aangeraden om een gedragsprobleem zo snel mogelijk professioneel aan te pakken.

Iedere hond en elke eigenaar is uniek, daarom werk ik niet met één bepaalde trainingsmethode of therapie. Ik kijk wat het beste werkt voor jullie beiden. Mijn methodes zijn altijd positief en beloningsgericht, en ik baseer me ook op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Geen “quick fix” dus, maar echt werken aan het onderliggende probleem om zo tot een duurzame oplossing te komen.

🤲   Acupressuur

Acupressuur is een soort drukpuntmassage. Je kan het vergelijken met acupunctuur, maar dan zonder de naaldjes. Acupressuur maakt al eeuwen deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde, maar het is pas de laatste decennia dat ook de westerse geneeskunde hier voordelen van inziet.

Acupressuur kan heel goed werken bij spijsverteringsklachten, spier- en gewrichtspijn, voortplantingsproblemen, allergieën, jeuk, hotspots...en kan ook ondersteunend ingezet worden bij bepaalde gedragsproblemen (angst, uitvallen, overmatig blaffen,...).

🎯   Maatwerk

Kinderen of volwassenen met angst voor honden? Graag bied ik persoonlijke begeleiding aan. Op aanvraag verzorg ik ook workshops rond het omgaan met honden voor kinderen en volwassenen (onderwijs, jeugdwerk, bedrijven,...).

Een privéafspraak maken? Een trainingsles boeken?
Of wil je graag eerst meer informatie?

📬silke@hondophethart.be

👂0493 505 388